L’Escola d’Emprenedoria presenta el seu calendari d’actes del primer semestre.

L’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), integrada en l’oficina de serveis a l’empresa (OSE), ha programat una vintena d’accions formatives pel primer semestre de l’any. Es tracta de jornades i seminaris dirigits a emprenedors, autònoms i empreses que combinen temàtiques habituals i demandades amb altres propostes noves de contingut especialitzat. La programació nova va arrencar el 13 de gener amb una sessió clàssica d’aquesta època: la jornada sobre el tancament fiscal a càrrec del Fòrum Empresarial Cecot-Rubí. Des d’ara fins a finals de maig, hi ha previstes dinou accions més que abunden en altres qüestions de gran utilitat tan pels nous emprenedors com per les empreses consolidades.

Jaume Buscallà, tinent d’alcalde responsable de l’Àrea de Planificació Estratègica i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Rubí, va destacar que es tracta d’una oferta formativa complementaria i molt integral que s’adapta a les necessitats manifestades pel teixit econòmic de la ciutat. El conseller va remarcar l’atenció que es dedica al col·lectiu dels emprenedors: Rubí cada vegada és més una ciutat d’empreses i no d’emprenedors. L’ajuntament vol donar suport a aquestes persones que es plantegen iniciar una nova aventura empresarial oferint-los el màxim d’eines possibles, en aquest cas una bona formació.

Una de les cites dirigides a un públic més ampli serà la ponència que oferirà el Fòrum Empresarial Cecot-Rubí el pròxim 25 de febrer sota el títol Perspectives econòmiques per l’any 2015. L’economista Gonzalo Bernardos, un tertulià habitual a la ràdio i la televisió, serà l’encarregat de desgranar en una sessió de dues hores que presentarà aquest any en matèria econòmica. Entre les propostes enfocades als emprenedors, destaca la jornada Emprenedoria de base tecnològica. Els deu passos clau per crear un star-up que tindrà lloc entre els dies 14 i 21 d’abril. En ella es repassarà tot el procés que cal dur a terme per posar en marxa una empresa de caràcter tecnològic, fent especial incidència en aquells aspectes que afavoreixen l’èxit, des de la concepció de la idea fins a la motivació de l’equip humà.

Pensant amb els emprenedors, el 19 de maig s’ha programat una jornada sobre el funcionament de les franquícies orientada al fet de donar a conèixer aquesta sortida com a opció empresarial.

Pel que fa a les empreses, tindran l’oportunitat d’assistir al seminari “Vuit eines de millora per a la gestió empresarial els dies 7, 14 i 21 de maig, què permetrà als presents conèixer els recursos específics que tenen al seu abast per optimitzar la gestió de les seves empreses. D’altra banda, els dies 29 de maig i 12 de juny, es durà a terme un seminari sobre networking digital que mostrarà de forma pràctica com ampliar contactes i treure el rendiment màxim.

KIT DIGITAL

A part de totes aquestes accions, n’hi ha d’altres obertes tant a empreses com a emprenedors. És el cas de les jornades Kit digital bàsic per a la teva empresa, que es desenvoluparan els dies 17 i 24 d’abril i que abordaran qüestions com les aplicacions de comunicació, els recursos del núvol o les xarxes socials; i de la sessió “Manual bàsic de seguretat empresarial”, el 13 de maig que mostrarà als assistents com protegir la informació de la seva organització. L’EDER també ha programat pels dies 26 de maig i 2 de juny un seminari sobre la gestió financera i negociació bancària en el que s’exposaran fonts de finançament alternatives.

Paral·lelament l’EDER seguirà ocupant-se de mantenir informat el teixit empresarial dels canvis de normatius i dels temes d’actualitat que els afecten. D’aquesta manera, el dijous es realitzarà una jornada sobre la factura electrònica, mentre que el 16 d’abril s’analitzaran els canvis legals de la SCP (societat civil particular).

Font: Diari de Terrassa