La crisi econòmica la patim els empresaris, els treballadors i la societat en general. És evident que les coses no van bé, però també que no tot va malament i que hi ha més coses positives de les que sentim comentar. A més a més el pessimisme no ens farà millorar el resultat de les nostres empreses, ni els salaris dels treballadors ni els comptes públics.
Si alguna cosa tinc clara en moments d’incertesa és la gestió en majúscules i no deixar passar l’oportunitat de transformar i millorar els diferents polígons industrials de Rubí.
Anem a pams. Veient tot el que s’intenta per pal·liar la crisi i convençut que no hi ha receptes màgiques, em vénen al cap algunes consideracions. Som conscients, els rubinencs, que el Vallès és la fàbrica de Catalunya i Rubí ha esdevingut el segon parc empresarial més extens de Catalunya, nomes superat per la Zona Franca de Barcelona. I que, per tant, les possibilitats de desenvolupament econòmic son extraordinàries i en aquests moments de crisi la reactivació econòmica als nostres polígons industrials ha de ser un objectiu clau en aquest mandat municipal. En tot cas, és cert que l’Ajuntament no pot solventar la crisi però també és cert que amb la seva acció pot ajudar a que quan la recuperació comenci Rubí no en quedi al marge.
La indústria viu un procés de transformació estructural que la crisi econòmica i financera mundial ha precipitat. Fins fa poc ha dominat la producció en massa a menor cost, cosa que suposava l’automatització dels processos de producció. Ara ja es posa l’accent en la funcionalitat dels productes, en el servei donat i no tant en l’objecte en sí. Per exemple, mitjançant el telèfon mòbil s’ha passat del multiequipament del consumidor a un objecte únic que compleix totes les funcions cercades pel consumidor final: telèfon, contestador automàtic, ordinador, calculadora, càmera fotogràfica, radio MP3, vídeo, GPS i ben aviat targeta de crèdit…
Les empreses, sense deixar de banda la rendibilitat i la recerca d’una bona relació qualitat preu, s’enfronten a nous reptes vinculats a la necessitat d’innovar contínuament. És per tot això que les possibilitats de desenvolupament econòmic de ciutats com Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí poden fer que el nostre territori esdevingui el centre del que es coneix internacionalment com una regió innovadora.
Conscients de ser una de les principals aglomeracions industrials de Catalunya i Espanya, un grup d’empreses i empresaris, a l’entorn de la patronal CECOT, vam crear el Fòrum CECOT-Rubí amb la finalitat d’implicar la societat empresarial a la ciutat, col·laborant amb l’Ajuntament en la creació de sinergies per donar eines realistes per a promocionar-se. Ambdues institucions, Ajuntament i CECOT, tenim clar que no podem posar a l’aparador Rubí si no tenim un teixit productiu que li doni suport i la nostra ciutat no serà més competitiva només amb el lideratge polític. Les idees han de sorgir de tothom, també dels empresaris que diàriament competeixen al món i innoven per ser millors i els hi correspon els nostres representants polítics executar aquestes idees.
La patronal CECOT ha començat a fer feina i està en condicions de seguir proposant idees amb coneixemenent i compromís i, sobretot, amb passió i amb engrescament.
Lluís Ridao, vicepresident Fòrum Cecot-Rubí
Font: Rubí TV
Encara no hi ha comentaris