La filial d’enginyeria que el grup alemany Thyssenkrupp té a Rubí va aconseguir el passat mes d’octubre una comanda important per part d’Airbus. Concretament, la planta rubinenca subministrarà les grades de muntatge dels anomenats HTP, els estabilitzadors horitzontals de la cua dels avions A350. El contracte “supera els 20 milions d’euros i podria comportar un remarcable creixement de fempresa, situada al polígon industrial de Can Jardí. La plantilla actual és de 30 enginyers, però, tal com explica el director general, Antonio Peña, la xifra té possibilitats de créixer per poder fer front amb més celeritat al repte plantejat per Airbus, que té intenció de presentar el prototip definitiu durant l’any 2012.
Aquest serà el primer contacte de la planta de Thyssenkrupp a Rubí amb l’aeronàutica, però, segons Peña, l’objectiu és prou factible tenint present tota la seva experiència acumulada en el món de l’automoció. «Som l’única empresa de tot el món que fem tota la cadena del cotxe, a excepció de la pintura», aclareix, tot i que reconeix que serà imprescindible renovar la infraestructura i adaptar-se al nou model de construcció per assumir amb èxit la missió encarregada per Airbus. «Els processos per muntar un avió són artesanals, i per tant cars i llargs», etziba.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, acompanyada d’una delegació d’empresaris encapçalada pel president de la patronal Cecot, Antoni Abad, i el president del Fòrum Empresarial Cecot-Rubí, Jordi Parera, va visitar la planta poc després que se sabés que afrontaria aquest important projecte. García va felicitar l’empresa pel contracte i va agrair que hi hagi la possibilitat de generar nous llocs de treball, més que res perquè pot significar un punt d’optimisme en un context de crisi com l’actual, marcat per la contenció econòmica. «Des de l’Ajuntament farem tot el possible perquè les empreses es quedin a la ciutat », va comentar, i va remarcar que Rubí té un potencial industrial dins del marc de l’entorn català que en cap cas es pot perdre i que s’ha de promocionar: «Tenim més de 4.000 empreses i 600 hectàrees de terreny industrial, més que la Zona Franca de Barcelona.» A la vegada, va subratllar la importancia de la col·laboració d’entitats empresarials com ara Cecot i Fòrum Cecot Rubí per al desenvolupament de la zona, així com dels marcs de promoció econòmica existents, com ara el Triangle d’Innovació de Catalunya (CIT) o Eurocities.
Thyssenkrupp és, en l’àmbit mundial, un dels grups tecnològics més grans. Més de 199.000 empleats treballen a tot el món per a les unitats d’acer, béns industrials i serveis. En aquest sentit, les vendes durant l’exercici passat van superar els 53.000 milions d’euros. A la península Ibèrica, la multinacional té una facturació que s’acosta als 1.700 milions d’euros i disposa d’una plantilla de 9.500 treballadors. A l’Estat espanyol, a banda de la planta de Rubí, té fàbriques a Astúries, Madrid, Navarra, el País Basc, València i Valladolid.
Font: El Punt
Encara no hi ha comentaris