El grup industrial alemany Thyssen-Krupp ha obtingut un encàrrec del gegant aeronàutic Airbus per subministrar les graderies de muntatge dels estabilitzadors horitzontals (HTP) de cua del futur A350. I ho ha aconseguit a través de la seva filial d’enginyeria situada a Rubí, ThyssenKrupp System Erigineering, SA, que es convertirà al centre tecnològic per al sector aeronàutic del citat grup alemany.

Carme García Lores, alcaldessa de Rubí, va realitzar ahir una visita a l’empresa per conèixer-la de primera mà. García Lores va estar acompanya per Antoni Abad i David Garrofé, president i secretari general de la patronal terrassenca Cecot, i Jordi Parera, president del Fòrum Empresarial Cecot- Rubí, entre altres representants de l’administració i patronals.

La companyia rubinenca s’encarregarà del disseny i el control de la producció de les instal·lacions on es construiran els HTP, és a dir, no fabricarà directament peces per a l’avió. Segons va explicar ahir Antonio Peña, director general de Thyssen-Krupp Krause, divisió a la qual pertany la citada enginyeria, els estabilitzadors es fabricaran en la planta d’Airbus situada a Getafe. Per tant, el disseny, desenvolupament del projecte i fabricació quedaran a Espanya. “Airbus ha confiat en nosaltres per la nostra estructura i estabilitat econòmica”, va afegir Peña. De moment, Airbus posseeix contractes per fabricar dos-cents d’aquests avions. El grup alemany també vol participar en la fabricació de la “panxa” d’aquesta aeronau. Aquest encàrrec s’ha adjudicat al nou grup aeronàutic Alestis, integrat per la catalana Ficosa, Alcor i Sacesa, que li va guanyar el pols a la francesa Socata. Exigirà dos-cents milions d’inversió i suposarà la creació de més d’un miler d’ocupacions a Cadis i Sevilla.

El nou model d’Airbus A 350 XWB es troba en el rang de 270 a 350 places amb un abast de 15.380 quilòmetres, elevades prestacions, tant de confort, com de consum de combustible, i molt respectuós amb el medi ambient. Aquest avió de passadís doble tindrà unes característiques d’eficiència, confort i mediambientals que el situaran com l’avió més avançat de la seva categoria.

NOU SISTEMA

Aquesta enginyeria comptarà amb el suport del centre de ThyssenKrupp a Alemanya, on treballen més de tres mil tècnics especialitzat. Actualment, a Rubí estan emprades trenta persones, gairebé la meitat d’ells enginyers, i a causa de la comanda d’Airbus, s’ampliarà la plantilla fins als 49 treballadors i quedarà estabilitzada. Antonio Peña va explicar que la intenció d’aquesta enginyeria és revolucionar el sistema de muntatge en el sector aeronàutic, que és fins ara “molt artesanal, amb peces que no són intercanviables”. La idea passa per aplicar mètodes propis de la indústria de l’automòbil, sistematitzant la producció i aplicant concepte logístics com el “just in estafi”. El projecte també beneficiarà a empreses catalanes, que seran subcontractades.

Per a aquesta enginyeria de Rubí l’encàrrec d’Airbus suposa endinsar-se en un camp nou, doncs fins avui ha centrat els seus esforços especialment en el sector de l’automoció. Concretament en el disseny i desenvolupament de prototips de maquinària per a la construcció de diverses parts de l’automòbil. En el seu camp original, segons Peña, l’empresa també té davant bones expectatives a causa del “futur canvi cap al model elèctric en l’automòbil”.

UN GRUP MOLT IMPLANTAT EN LA PENÍNSULA

El Grup ThyssenKrupp agrupa a empreses de l’holding alemany Thyssen- Krupp AC en la Península Ibèrica i l’àrea d’influència assignada. Actualment té una facturació propera als 1.700 milions d’euros i compta amb una plantilla de prop de 9.500 treballadors. A Espanya té fàbriques a Astúries, Barcelona, Madrid, Navarra, País Basc, València, Valladolid i Zaragoza i a Portugal els centres de producció es concentren en l’àrea de Lisboa. ThyssenKrupp és, a nivell mundial, un dels majors grups tecnològics. Més de 199 mil empleats treballen a tot el món per a les unitats de negoci d’acer, béns industrials i serveis. En l’exercici 2007-2008 va aconseguir unes vendes de més de 53 mil milions d’euros. Aquestes corresponen a les seves cinc divisions originals: Steel, Stainless, Technologies, Elevatory i Services. També es centra l’elaboració de productes, en solucions de sistemes i serveis innovadors.

Font: Diari de Terrassa