La planta d’assistència tècnica i reparacions d’instal·lacions que la multinacional alemanya ThyssenKrupp té a Rubí (Barcelona) serà l’encarregada del disseny i el control de la producció de la cua de l’aeronau Airbus 350.

En una visita a la planta que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el president de Cecot, Antoni Abad, els responsables de la fàbrica van anunciar que la filial del grup alemany va aconseguir el passat octubre el contracte per subministrar a Airbus les graderies de muntatge dels denominats HTP, els estabilitzadors horitzontals de la cua de l’A350.

El contracte, que és el primer que realitza la planta amb el sector aeronàutic, supera els 20 milions d’euros, la qual cosa permetrà, si és necessari, ampliar la plantilla per atendre a la demanda d’Airbus, que presentarà el prototip a la fi del 2012.

El director general de la filial d’enginyeria, Antonio Peña, va explicar que actualment l’objectiu és aplicar els processos automàtics de la indústria de l’automoció als de construcció d’avions, que encara compten amb un muntatge molt “artesanal”.

La multinacional alemanya ThyssenKrupp compta amb una facturació de prop d’1.700 milions d’euros i més de 9.500 treballadors a Espanya.

Font: Europa Press