Per a l’economista Gonzalo Bernardos, les ciutats industrials com Rubí tenen bones perspectives econòmiques a curt termini, donat el creixement en competitivitat de l’economia espanyola. Per contra, assegura que la possibilitat d’una hipotètica Catalunya independent està allunyant una més que necessària inversió estrangera. El conegut expert ha conduit aquest dimecres a la Masia Can Serra la conferència Perspectives econòmiques per a l’any 2015 convidat per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) i la delegació local de la patronal Cecot.
Bernardos és professor d’Economia de la Universitat de Barcelona (UB), a més d’analista, consultor i expert convidat habitualment a les tertúlies televisives. Durant la seva conferència, ha llistat una sèrie de senyals positius per a l’economia de cara als pròxims mesos. La baixada de tipus de canvi de l’euro, l’augment del crèdit, la decisió del Banc Central Europeu de comprar deute públic i la progressiva recuperació del mercat intern juguen a favor de ciutats industrials com Rubí. Més encara quan, segons Bernardos, la baixada del preu del petroli està fent perdre competitivitat a Rússia i provocant que països com Espanya resultin més atractius per als inversors estrangers, especialment, amb la baixada generalitzada dels salaris com a conseqüència de la Reforma Laboral.
Tot i això, per a l’expert en economia, ciutats com Rubí tenen a dia d’avui un problema: “Es tracta del perill de secessió de Catalunya de la resta de l’Estat; als responsables de les multinacionals no els agrada la incertesa. I, avui dia, invertir a Catalunya respecte a invertir a València o Madrid té un component incert que ens està perjudicant notablement; hi ha una davallada brutal de la inversió estrangera. Espero que, amb les pròximes eleccions, això s’acabi i Catalunya pugui fer de capdavantera de la recuperació de l’Estat”. Bernardos justifica el seu posicionament basant-se en el creixement de l’economia catalana durant 2014, que va ser d’1,3%, una dècima per sota de la mitjana espanyola tot i ser la comunitat autònoma més exportadora.
Per la seva banda, Jordi Parera, el president de Cecot Rubí, ha tornat a reivindicar les arrels industrials de la nostra ciutat: “El 80% de treballadors de les empreses de Rubí viuen al municipi, i els impostos que paguem reverteixen aquí. Hem de vendre, amb molt d’orgull, una imatge de Rubí com a ciutat industrial”.
La xerrada de Bernardos formava part de la programació de l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER) i estava organitzada pel Fòrum Empresarial Cecot Rubí i l’OSE. Els dos col·lectius han avançat que treballen conjuntament per habilitar a Rubí una Central de Compres per als empresaris locals, un projecte que es donarà a conèixer pròximament.
Font: Radio Rubí
Encara no hi ha comentaris