Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha mantingut una trobada amb la patronal Cecot i diversos empresaris rubinencs a l’Hotel Park Sedó per intercanviar diagnòstics, propostes i opinions sobre com ha de ser la política econòmica rubinenca. És la primera vegada que la patronal es reuneix amb l’agrupació local d’Esquerra i les dues parts han sortit molt satisfetes de la trobada.

Arés Tubau, candidata a l’alcaldia d’ERC, ha dit que la indústria és el motor i el futur de Rubí, i que en els darrers anys la ciutat “li ha donat l’esquena”. Per això, l’alcaldable proposa un pla de xoc per posar al dia els polígons industrials rubinencs en un termini de tres anys. Tubau considera que d’aquesta manera s’afavoriria la implantació de noves empreses i es crearia ocupació. A més, considera que és vital comptar amb el teixit empresarial per impulsar formació específica en àmbits on hi hagi demanda en les empreses.

Per la seva banda, Josep Parera, president de Cecot Rubí, ha insistit en el fet que l’administració ha de creure que els polígons industrials formen part de la ciutat, no són un apèndix, i també en la necessitat de “saber vendre la marca de Rubí”.

A més de la necessitat de millorar els polígons, Parera ha transmès als representants d’Esquerra que cal facilitar els tràmits i ser justos amb les empreses que contribueixen al benestar de la ciutat. En aquest sentit, Parera ha deixat clar que no es tracta de rebaixar les taxes, sinó que això pugui revertir en les mateixes empreses. Tubau s’ha mostrat favorable a introduir canvis en política fiscal a través de bonificacions per a les empreses que fan les coses bé i ajuden a la ciutat.

Sobre el procés independentista, el president de la Cecot s’ha mostrat convençut que no és una inquietud per als empresaris, especialment per als petits i mitjans, i que, en general, el teixit empresarial rubinenc no està preocupat per aquest tema. En l’àmbit personal, Parera considera que Catalunya és un país molt potent i segur que se n’acaba sortint.

Font: Diari de Rubí