L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha presentat aquest dimarts el paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013 als agents econòmics de la ciutat. A la reunió, a la qual també hi ha estat present el regidor de Planificació estratègica, Promoció econòmica i Govern, Jaume Buscallà, hi han assistit representants sindicals de CCOO i UGT, del Fòrum Empresarial CECOT Rubí, de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

García els ha presentat el document on es detallen les accions anticrisi que l’Ajuntament de Rubí implantarà aquest any gràcies als gairebé 3 milions d’euros que s’han destinat a aquest pla. “Tenim un objectiu principal: la creació d’ocupació a la nostra ciutat. Un objectiu que, creiem, compartim amb tots vostès”, ha assegurat l’alcaldessa.

Carme García ha afirmat que l’Ajuntament és coneixedor de les dificultats per les quals passa el teixit econòmic i productiu de Rubí. “Sabem que són moments difícils, d’una gran recessió econòmica. Per aquesta raó, volem estar al costat del teixit empresarial de la ciutat per oferir-los el nostre suport com a administració”. Segons l’alcaldessa, és precisament en aquest context de crisi que l’administració ha de donar exemple en la inversió de part del seu pressupost.

L’alcaldessa ha explicat que “algunes de les accions que recull aquest document són pràcticament les mateixes que les de l’any passat, davant la bona acollida que van tenir les propostes del 2012”. Segons García, bona part dels agents econòmics “van demanar que continuéssim apostant per elles”. Aquest nou paquet de mesures extraordinàries té vocació de continuïtat, però també presenta propostes innovadores per atraure més activitat econòmica. Una d’elles és la subvenció per a la contractació directa de rubinencs i rubinenques a l’atur. L’ajuntament sufragarà el cost d’una part de l’augment de les plantilles, sempre i quan es contracti aturats de Rubí.

Carme García també ha comentat que el paquet de mesures anticrisi 2013 és molt més ambiciós i que recull un reforç important per a l’autoocupacio i l’emprenedoria. “Tirarem endavant propostes formatives que s’ajustin a les necessitats reals de l’empresariat i apostarem fermament per la internacionalització com a via per a la sortida dels nostres productes”. Es tracta d’una iniciativa especialment destinada a les petites i mitjanes empreses, que acostumen a ser les que tenen menys recursos per arribar als mercats internacionals.

L’alcaldessa ha conclòs que gairebé el 80% de les accions que recull el paquet de mesures extraordinàries 2013 van destinades a potenciar la vessant econòmica del municipi. En aquest sentit, ha demanat als agents econòmics que es facin seves aquestes propostes: “Cal que feu extensiu al teixit empresarial aquestes accions. Tenim la ferma convicció que junts podrem aixecar cap més ràpidament”.

Font: Ajuntament de Rubí