La delegació de la patronal Cecot a Rubí i l’Associació d’Empresaris de Cerdanyola (AEC) reclamen al govern català l’ampliació del traçat del TramVallès. Els empresaris de la demarcació han mostrat així la seva disconformitat pel fet que la línia ferroviària no s’hagi licitat fins a Rubí i Sant Cugat. Les dues patronals se sumen, doncs, a unes protestes que ja va expressar anteriorment l’Associació d’Empresaris de Sant Cugat.

Les patronals han fet arribar aquesta petició al secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal, ja que el document del pla director d’infraestructures del govern català només preveu la licitació del TramVallès entre la ciutat de Montcada i Reixac i la Universitat Autònoma.

El vicepresident de Cecot Rubí, Lluís Ridao, ha lamentat que el projecte, tal com està ara redactat, pugui acabar sent un “tramvia d’estudiants”. Per la seva banda, el president de l’AEC, Jordi Sancho, ha donat suport a Ridao comentant que no es poden obviar del projecte els municipis de Rubí i Sant Cugat, que, juntament amb Cerdanyola, són els motors de l’eix de la B-30 i del Catalonia Innovation Triangle.

Els empresaris de la demarcació consideren que un servei de tramvia correctament traçat podria millorar la comunicació entre aquests tres municipis que, ara per ara, depèn gairebé en la seva totalitat del vehicle privat.

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, s’ha mostrat obert a escoltar les reclamacions però no ha avançat si les atendrà positivament.

Font: B30