ERC nomenarà aquest dissabte al president del seu grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, president del Consell Nacional del partit i integrarà a la portaveu del grup, Ester Capella, en l’executiva republicana per unir “totes les sensibilitats” de la formació.

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, va assegurar que des de fa dos anys, després del seu últim congrés en el qual es van presentar quatre candidats, la intenció del partit ha estat integrar i cohesionar la formació, i va considerar que ara “la situació interna és estable”.

Durant una trobada amb empresaris de la patronal Cecot, Ridao va avançar que la proposta de nomenar a Portabella president del Consell Nacional respon a “un reconeixement de la seva trajectòria” i com a “estímul” per a les properes eleccions municipals que se celebraran d’aquí un any.

Ridao també va explicar que la coincidència del nomenament de Portabella amb la proclamació del candidat de CiU a l’alcaldia, Xavier Trias, és també una estratègia electoral.

Font: Que.es