El secretari general d’ERC i portaveu del seu partit al Congrés, Joan Ridao, ha demanat avui al PSOE que, si abans del dia 16 no hi ha un acord amb els agents econòmics i socials, “decideixi” la reforma laboral, perquè no pot ser ajornada més temps.

Segons ha explicat Ridao en declaracions realitzades després de reunir-se amb la patronal Cecot a Rubí, la reforma laboral “és imprescindible” per propiciar un creixement de la productivitat i la creació de més llocs de treball.

Ha destacat, en aquest sentit, que sí abans del 16 de juny no hi ha un acord amb els agents econòmics i socials, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, “ha de governar, decidir i arriscar”, ja que “un dels principals problemes del mercat de treball és la seva rigidesa i la dualitat entre contractació indefinida i temporal”.

Ridao ha recordat que la legislació laboral espanyola, que emana de l’Estatut dels Treballadors, “és en bona part una herència del franquisme, i això s’evidencia amb la seva excessiva rigidesa, que no ha estat solucionada a través de les successives reformes parcials introduïdes com a pegats”.

ERC, ha explicat Ridao, defensa com a propostes per canviar aquesta situació incentivar més la contractació indefinida per crear ocupació estable, donar “oxigen” a la negociació col·lectiva descentralitzant-la més, i flexibilitzar l’organització interna de les empreses en matèries com a categories laborals, jornada, i mobilitat geogràfica i funcional, a més de millorar la contractació juvenil.

La formació republicana posa únicament “una línia vermella” en matèria de reforma laboral, que és el seu rebuig a abaratir els acomiadaments, i en aquest sentit, assegura que “el problema no està en la sortida del mercat de treball sinó en l’entrada”.

Pel que fa a la flexibilització interna, ha apuntat que ERC està a favor d’introduir algunes clàusules de garantia per als treballadors per evitar situacions injustes, per exemple en els casos de mobilitat geogràfica forçada.

© EFE 2010. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tot o part dels continguts dels serveis d’Efe, sense previ i exprés consentiment de l’Agència EFE S.A.

Font: European Pressphoto Agency