La iniciativa ha estat organitzada per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE)

La jornada titulada Troba el finançament més adequat per a la teva empresa, organitzada per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) aquest matí al Rubí+D, ha comptat amb la participació d’una trentena d’empreses. L’activitat estava adreçada a aquelles companyies interessades a conèixer les diferents opcions de finançament a les quals poden tenir accés: banca pública, banca privada i àngels inversors.

Durant la jornada s’han plantejat diverses vies de finançament. D’una banda, Àlex d’Espona, representant de Business Angels Network Catalunya (BANC), ha parlat dels àngels inversors. D’Espona ha explicat que BANC és una institució privada que des del 2002 posa en contacte inversors privats (business angels) i emprenedors que cerquen finançament per al desenvolupament dels seus projectes empresarials. Segons d’Espona,  ‘l’empatia, el compromís i el currículum i formació de l’emprenedor són bàsics per a què un inversor vulgui apostar per un projecte’.

Pel que fa al finançament públic, Enric Rius, assessor financer de la CECOT, ha exposat les principals línies ICO; Antoni Vallès, director comercial de l’Institut Català de Finances, ha parlat de les operacions de finançament d’aquesta institució; i Joaquim Silvestre, cap comercial d’Avalis, ha explicat que la missió d’aquest ens és procurar l’accés al crèdit de les PIMES i autònoms amb seu social a Catalunya i millorar les seves condicions de finançament, mitjançant la prestació d’avals davant de bancs, caixes i l’ICF, així com facilitar la licitació i execució de concursos públics.

Pel que fa al finançament privat, Joaquim Montsant, director territorial per Catalunya i Aragó de CESCE, ha parlat d’aquesta empresa d’informació financera, comercial i de màrqueting i recuperació d’impagats; mentre que Enric Rius, assessor financer de la CECOT, també ha parlat d’Enisa, que ofereix finançament a empreses mitjanes i PIMES a llarg termini.

Durant el segon quadrimestre de l’any, l’OSE ha organitzat múltiples sessions formatives per tal de millorar el futur de les empreses rubinenques. Entre d’altres, s’ha programat una jornada sobre coaching i cooperació entre empreses i professionals, una sessió sobre el Magrib adreçada a aquelles empreses que volen vendre els seus productes i/o serveis en aquest país i una jornada on s’explicaran noves estratègies per captar nous clients amb poc pressupost econòmic.

Font: Rubí TV