La Sala Neus Català va organitzar una taula rodona per parlar sobre la reforma laboral i les seves conseqüències després de 2 anys de la seva entrada en vigor. L’acte va tenir lloc divendres 31 de maig i va comptar amb la presència de sindicats, el món empresarial i l’acadèmic.
Una quarantena de persones van assistir a la taula rodona 2 anys de reforma laboral: I ara què? on es va analitzar el fons de la reforma, aprovada el febrer del 2012 pel PP, UPN i Fòrum Astúries; les seves conseqüències i les possibles solucions. La trobada va comptar amb la presència de les dues parts implicades: sindicats amb el secretari general de CCOO del Vallès Oriental i la Catalunya Central, Enrique Rodríguez; i empresariat, a través de l’assessor laboral de la CECOT, Josep Maria Bosch; i la visió acadèmica del professor d’economia de la UAB, Albert Recio.
Tots tres ponents van coincidir en valorar negativament aquesta reforma ja que, segons ells, no ha aconseguit els objectius principals: frenar la destrucció d’ocupació i una millora econòmica. I sobretot, diuen, s’ha redactat sense consens. Tant Rodríguez com Recio critiquen la reforma per l’empitjorament de les condicions laborals i sobretot per l’efecte que ha tingut en la negociació col·lectiva. En canvi, per a l’empresariat ha permès a les empreses fer front a la crisi un mica millor.
Al final de la taula es van proposar accions per revertir la situació. Entre les propostes es demana més inversió en el sector públic i una Renda Mínima Garantida; redistribució dels impostos; lluitar contra el frau; polítiques actives de generació d’ocupació; polítiques d’igualtat i participació ciutadana; fomentar la formació professional i fer front al fracàs escolar; connectar universitat i empresa; I+D i emprenedoria; i intermediació laboral.
Font: Ràdio de Rubí
Encara no hi ha comentaris