Uns 50 empresaris van assistir dijous de la setmana passada a una nova jornada de formació de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí. La sessió, anomenada ‘Com reduir costos en temps de crisi?’, va ser organitzada per Escura Consulting Rubí i la patronal Cecot.

El soci director d’Escura Consulting, Ferran Escura, l’assessor econòmic fiscal d’Escura Consulting, Xavier Lucea i el soci-director del Gabinet Rovira-Escura Consulting Rubí, Dionís Rovira, van dirigir la sessió, on es va plantejar la importància de la reducció de costos en l’actual context de crisi econòmica, per a totes aquelles organitzacions que necessiten millorar la seva estructura de costos o per aquelles que vulguin millorar la seva diferenciació mitjançant una millor gesti ó dels mateixos.

A la jornada es va presentar una metodologia de reducció de costos centrada en l’anàlisi detallat de l’empresa, l’anàlisi i comparació amb el sector, la creació de valor i un control i seguiment final. En aquest sentit, es va definir un nou concepte de competitivitat flexible, de qualitat assegurada i lligada a una productivitat a baix cost, adaptada i capaç de generar una resposta ràpida amb serveis diversos.

A més, entre les claus de la competitivitat, es va assenyalar l’eliminació de costos que no creen valor analitzant l’evolució de les vendes i estructurant els costos per variables i fixes. També es va ressaltar com a clau la identificació de costos d’estructura, saber la rendibilitat de cada àrea de negoci, el rendiment dels actius i la rendibilitat de l’accionista. A més de reduir els overheads, les retribucions de persones o condicions amb proveïdors clau, redissenyar processos o productes i serveis, reestructuració i canviar l’orientació estratègica.

Font: Diari de Rubí