El servei d’assessorament a emprenedors de l’Oficina de Serveis a l’Empresa de Rubí (OSE) ha ajudat a crear 16 empreses durant el primer semestre de l’any. Les noves companyies donen feina a 23 persones. Es tracta d’una evolució molt semblant a la de l’any passat quan, durant tot el 2013, es van crear 33 empreses amb l’ajuda d’aquest servei.

Durant aquests primers sis mesos de 2014, 121 persones s’han apropat a l’OSE per obtenir assessorament per al seu projecte. D’aquí han sortit finalment 19 plans d’empresa, dels quals s’han materialitzat de moment 16 negocis.

Pel que fa als sectors d’aquestes noves empreses, destaquen 5 comerços, 2 establiments de restauració i 2 companyies dedicades a l’àmbit cultural. I, en relació al volum, un dels projectes creats correspon a una industria que, amb una inversió inicial propera als 150.000€, dóna feina a 4 persones.

Projecte Reempresa

Una de les noves 16 companyies assessorades per l’OSE s’ha creat sota el projecte Reempresa. Es tracta d’una col·laboració de l’Ajuntament amb la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot per fomentar la transmissió d’empreses econòmicament viables i així evitar que tanquin. En aquest cas, un emprenedor s’ha fet responsable d’un taller mecànic que anava a tancar amb la jubilació del seu propietari.

Font: Ràdio Rubí