Durant la trobada els assistents han pogut plantejar temes al candidat de CIU com la necessària reducció i simplificació de l’Administració pública. Una de les mesures que el candidat de CiU ha proposat és reduir els salaris públics en un 10% amb l’objectiu de guanyar competitivitat, mesura que creu necessària tant per l’Administració del Govern català com per a tot el cos de funcionaris de l’Estat español.

El Fòrum Empresarial Cecot – Rubí, presidit per Jordi Parera, ha convidat al president de CiU i candidat a la Generalitat, Artur Mas i a Josep Rull, diputat de CiU al Parlament, a un esmorzar-col·loqui en el que han participat destacats empresaris de la ciutat de Rubí.

Durant la trobada els assistents han pogut plantejar temes al candidat de CIU com la necessària reducció i simplificació de l’Administració pública, una llei d’educació que asseguri la capacitat formativa orientada al món empresarial, o les mesures laborals necessàries per guanyar competitivitat com a país.

El candidat de CIU va començar explicant els esforços del seu partit a Madrid per afavorir un pacte d’Estat entre els partits polítics per sortir de la crisi. Uns esforços que han fracassat, de moment, per l’actitud dels dos partits majoritaris. Mas ha anat responent a les preguntes formulades pels empresaris assistents, posant sobre la taula mesures com l’aprovació de la Llei de morositat, que introdueix l’obligatorietat a l’Administració de fer efectiu els pagaments amb un màxim de 30 dies, reduir el pes de la plantilla pública no cobrint les vacants per jubilacions o reduint les contractacions temporals en un 25%. Una altra de les mesures que el candidat de CiU ha proposat, si arriba a la presidència de la Generalitat, és reduir els salaris públics en un 10% amb l’objectiu de guanyar competitivitat, mesura que creu necessària tant per l’Administració del Govern català, com per a tot el cos de funcionaris de l’Estat espanyol, amb evidents excepcions com en el cas dels educadors o del sector sanitari.

El candidat ha reflexionat sobre la Llei d’Educació, a la qual CiU va donar el seu suport parlamentari, per indicar que no es pot derivar tota la responsabilitat de l’educació a l’escola i que és necessari demanar als pares la seva coresponsabilitat en la tasca de transmetre valors i actituds.

Jordi Parera ha qualificat de positiva aquesta visita que ha permès als empresaris de Rubí conèixer de primera mà la visió del candidat a la Generalitat. Aquest col·loqui forma part del programa de trobades que el Fòrum Empresarial Cecot-Rubí té previst organitzar al llarg d’aquest semestre amb els principals candidats a la presidència de la Generalitat. Entre els propers candidats està prevista la presència de l’actual Conseller d’economia Antoni Castells i del diputat per ERC Joan Ridao.

Les empreses participants d’aquesta primera trobada han estat: Elastogran, ThyssenKrupp, Chimigraf, Ipagsa, Frepi, Lainco, Dukono, Virutex, B.Braun, Arch Advocats, Deltalab, Ficosa, Germans Boada, Brugarolas, Selto, Zinc Vallès, Campos Estela, Anmar, Servisauto, Finques Vallhonrat, Eurofragance, BJC, Duplico 2000 i Sacovi.

Font: Terrassa.net