La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, va assegurar que la seva formació no demanarà la renovació del Tribunal Constitucional (TC) per desencallar la sentència de l’Estatut, tal com proposa el president de la Generalitat, José Montilla, ja que “no és competència dels partits”.

Encara que Montilla no va incloure al PP català en la ronda de contactes per aprovar una resolució del Parlament que insti el canvi dels membres del TC que tenen el mandat caducat, Camacho va recordar durant una trobada amb els empresaris de la patronal Cecot Rubí que l’única petició que realitzen els populars és celeritat en la sentència per poder “tenir un Estatut plenament constitucional”.

Per a la líder del PP català, sol·licitar la renovació dels magistrats és “canviar les regles de joc a mig partit”, per la qual cosa l’únic pacte unitari que subscriurà la seva formació és contra l’atur.

Camacho va lamentar una vegada més “la hipocresia dels partits” i del president de la Generalitat, que “està més preocupat de la reforma del TC que de solucionar els problemes reals de Catalunya”.

“Montilla utilitza cortines de fum”, va criticar la dirigent popular, per la qual l’actitud del líder del PSC posa de manifest “el fracàs i la incompetència” del seu govern, que pretén tapar amb “debats que no ens competeixen”.

La presidenta del PP català va demanar a Montilla “respecte per les institucions democràtiques” i li va instar a finalitzar la campanya de desprestigi, que segons va dir està realitzant contra el TC.

Font: Europa Press