Fa 20 anys era la confederació empresarial comarcal de Terrassa. Avui Cecot és una de les organitzacions patronals amb major afiliació i influència en el Vallès, Llobregat i altres comarques limítrofes. El seu principal acte anual, la Nit de l’Emprersari, convoca cada any a més d’un miler de petits empresaris a la seu de la Fira de Terrassa per fer reconeixement públic de la trajectòria de diverses empreses. Aquest any l’acte es va traslladar a Barcelona «perquè és l’altaveu idoni per reforçar la projecció de les fortaleses econòmiques i de coneixement» de l’àrea metropolitana, segons paraules del president de la Cecot, Antoni Abad.

En el Palau de Congressos de Barcelona es van reunir diversos centenars d’empresaris i de representants patronals de tota Catalunya per commemorar els 20 anys de la creació de la Cecot i compartir, amb tots els matisos de la complicitat sense estridències, els moments polítics que es viuen a Catalunya. L’acte va ser presidit per Artur Mas, doncs des de 1994 sempre s’ha comptat amb la figura del president per a aquest acte.

En l’edició d’aquest any, després de la reunió i votació d’un jurat integrat per representants dels mons empresarial, acadèmic, governamental i de comunicació, s’han triat fins a nou empreses modèliques en diferents àmbits.

Destaquen, en primer lloc, els exemples de la vallesana Fluidra per la seva projecció internacional en el sector del tractament de l’aigua i la manresana Tous per la seva capacitat de crear una marca comercial de reconeixement mundial.

A l’apartat d’innovació, el guardó va ser per a Intelligent Pharma, una empresa del Parc Científic de Barcelona. Aquesta empresa disposa d’uns models d’assaig informàtic de nous fàrmacs que gaudeixen del reconeixement entre les multinacionals del sector.

Un altre guardó, el Premi Egarsat, innovador en aquests certàmens, és el que reconeix el millor pla de prevenció en el lloc de treball. Es va concedir a l’empresa Jovi.

Font: El Periódico