El projecte comarcal demana millorar les connexions entre les xarxes d’FGC i Rodalies.

La plataforma FEMVallès, promoguda per les patronals Cecot, CIESC, la UEI i l’associació Via Vallès, proposa construir 20 noves estacions de tren al Vallès Occidental abans de l’any 2020. Segons expliquen, aquest any ve lligat a diverses estratègies de la Comissió Europea, que han establert el 2020 com a any de referència per a aconseguir importants objectius lligats a l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. El seu projecte, batejat amb el nom de 20×2020, considera que disposar de 20 noves estacions al Vallès l’any 2020 és un objectiu a l’abast en el marc d’un compromís europeu ambiciós i necessari per a l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

El projecte de FEMVallès preveu quatre grans nodes que permetin connectar millor les actuals xarxes ferroviàries. Asseguren que l’adscripció de la xarxa de ferrocarrils del Vallès a dues administracions diferents (FGC i Renfe) ha comportant que les línies hagin funcionat de manera independent, tot restant potencialitat i eficiència al conjunt de la xarxa. Per corregir aquesta anomalia històrica, demanen la construcció de quatre nous intercanviadors: Hospital General (connexió línia S1 FGC-R8 Rodalies), Volpelleres (S2 FGC-R8 Rodalies), Riera de Caldes (R3 Rodalies-R8 Rodalies) i Riu Sec (R4 Rodalies-R8 Rodalies).

D’altra banda, la plataforma proposa construir 20 noves estacions de ferrocarrils. Tres d’elles corresponen al nostre terme municipal i permetrien augmentar considerablement el nombre de passatgers, com a conseqüència d’una major proximitat a les estacions. Una d’elles la situen al Castell, a la línia dels FGC, una estació destinada a servir la part central del municipi i les àrees industrials. Aquesta serviria a les àrees residencials de ponent, com Can Serrafossà i les valls de Sant Muç i hauria de disposar d’aparcament. D’altra banda, FEMVallès situa una segona nova estació a la Plaça de la Verneda, al polígon de La Llana.

El projecte de FEMVallès també incorpora una tercera estació a la línia de Rodalies R8. En concret, la situen a la banda oest de la Riera de Rubí, entre el polígon industrial de Cova Solera/Can Jardí i el barri de Can Vallhonrat. En aquest cas, es tractaria d’una nova estació que substituiria l’actual parada de Rubí de Rodalies, tenint en compte que aquesta estaria massa a prop del nou intercanviador d’Hospital General.

Font: Rubí TV