L’empresa Jovi, líder mundial del sector de productes infantils, exporta llapis, plastilina i pintures, entre d’altres, a més de 80 països. La majoria d’aquests productes es fan a Rubí, a la seu de Jovi del polígon industrial de Can Jardí. Coincidint amb aquest aniversari, la patronal Cecot l’ha reconegut com l’empresa amb els llocs de treball més segurs i saludables.

Jovi va néixer el 1939 de la mà dos amics, José Salvador i Vicente Tejedo, que van apostar pel material escolar. Amb el temps, aquell somni s’ha professionalitzat i ara fonamenta el seu èxit en un equip altament qualificat.  Alejandro Tejedo, conseller delegat de Jovi i fill d’un dels seus fundadors, ha passat pel magazine Rubí al Dia. Tejedo explica que pràcticament tota la producció de l’empresa es fa des de la fàbrica de Rubí “i contents”, diu Tejedo. “El laboratori té la fàbrica just a sota, qualsevol innovació que s’incorpora només cal baixar i provar-la”.

Des de 1964, Jovi comercialitza una plastilina feta sobre una base vegetal que dóna més color i millor textura al producte.  A banda, és clar que complir amb tots els requisits de seguretat. Per a Tejedo el fet de començar en plena post guerra també va ser una oportunitat. No hi havia de res, és veritat. Però també hi havia la sobreoferta que hi ha ara”.

La patronal catalana Cecot ha distingit l’empresa rubinenca Jovi amb el guardó al lloc de treball més segur i saludable de 2013. Els premis Cecot s’entregaran durant la Nit de l’Empresari que enguany tindrà lloc el 3 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya.

Font: Ràdio de Rubí