‘Lobby’. La unió ha estat ideada per les associacions empresarials de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola amb la intenció d’aconseguir millores en mobilitat i infraestructures.

RECLAMACIONS

Les associacions empresarials que estan situades a la zona coneguda com l’eix de la B-30, que formen els municipis de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, estan tirant endavant l’acord que els permetrà crear un grup de pressió.

Aquest nou lobby, que formen l’Associació Empresarial de Sant Cugat (AESC), el Fòrum Cecot Rubí i l’Associació Cerdanyola Empresarial, té com a missió defensar els interessos de les empreses que operen en aquest sector del Vallès Sud. Reclamacions com la millora de la mobilitat, la construcció de més infraestructures i les telecomunicacions seran només algunes deies qüestions amb què el grup de pressió té previst començar a treballar, tal com ha reconegut el president de l’AESC, Frederic Boix. “A més de totes aquestes demandes, per a Sant Cugat també és important aconseguir un jutjat, perquè som una ciutat suficientment gran per tenir una seu judicial, i un jutjat és necessari per a la capacitat d’actuació empresarial”.

Dins del lobby, cadascuna de les associacions treballarà per aconseguir els seus propòsits locals, i de manera conjunta quan les reclamacions siguin de caràcter supramunicipal: “Quan es tracta d’elements comuns interessen a tots i buscarem posicions comunes, perquè no són gaire diferents i estem per sobre dels localismes”.

L’associació de les tres entitats compta amb el suport de les cambres i els ajuntaments. “A tot el que vagi pel mateix camí de millorar l’eficàcia empresarial, la productivitat, la posició dels empresaris, hi donarem suport; el futur del país passa pel futur de les empreses”.

PRIMER ACTE

A l’abril, les tres entitats empresarials van subscriure de manera conjunta, en la Declaració de l’eix de la B-30, el primer acte. Aquest manifest pretenia fer una estirada d’orelles als governants per aconseguir l’estació vallesana de 1’AVE i pels retards continuats en matèria de la construcció del Quart Cinturó i el desdoblament viari en zones de trànsit elevat, com la carretera entre Molins de Rei i Rubí, entre altres obres.

Font: Diari de Sant Cugat