Grups d’empresaris de Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí estan preparant el seu propi grup de pressió o ‘lobby’, segons va confirmar a l’agència Efe el president de l’Associació d’Empresaris de Sant Cugat, Frederic Boix. La intenció és crear una coordinadora que agrupi l’associació de Boix amb el Fòrum-Cecot Rubí, presidit per Joan Arch, i l’associació Cerdanyola Empresarial.

MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES

“No es tracta de tenir ni una cambra de comerç ni una patronal, sinó d’un grup que defensi els interessos d’una zona que acumula moltes empreses d’importància, un important volum de població i nombrosos centres de coneixement”, va especificar Boix sobre els motius que han empès a les tres associacions a mantenir “contactes periòdics” per veure com es “vehiculen en un futur”.

Amb altres precedents a la vista, com el denominat Triangle d’Innovació a Catalunya, aquest nou col·lectiu tindrà com a prioritats, “la mobilitat, les infraestructures, els interessos empresarials de la zona i la coordinació entre els tres municipis”.

Boix també va assegurar que volen fer un ‘lobby’ empresarial “local però no localista”, ja que l’important per a la futura associació és “el desenvolupament econòmic de la zona i que així pugui ser considerat com un interlocutor rellevant per a les administracions”.

L’EIX DE LA B-30

Malgrat la joventut de les tres associacions implicades, la de Sant Cugat va néixer el 2005, la rubinenca el 2006 (impulsada en bona part per la patronal Cecot Terrassa), i la de Cerdanyola va néixer aquest mateix any, (fruit de diversos impulsos des del municipi), pretenen donar un “nou impuls” a la zona.

De la mateixa manera, amb aquesta unió es pretén acabar d’afermar els reptes que ja es palpaven en la denominada Declaració de l’Eix de la B-30, que es va signar durant el passat mes d’abril i de la qual en formen part els tres integrants del futur grup.

Font: Rubí Notícies