Ahir el secretari general d’ERC i portaveu del seu partit al Congrés, Joan Ridao, va realitzar unes declaracions des de Rubí, la seva ciutat, demanant al PSOE que “decideixi” la reforma laboral, si abans del dia 16 no hi ha un acord amb els agents econòmics i socials, perquè no es pot ajornar més temps.

Segons va comentar el polític en manifestacions realitzades després de reunir-se amb la patronal Cecot a Rubí, la reforma laboral “és imprescindible” per propiciar un creixement de la productivitat i la creació de més llocs de treball. Ridao va subratllar que sí abans de la data indicada no hi ha un acord amb els agents econòmics i socials, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, “ha de governar, decidir i arriscar”, ja que “un dels principals problemes del mercat de treball és la seva rigidesa i la dualitat entre contractació indefinida i temporal”.

En aquest sentit, davant l’anunci del president del Govern referent al fet que l’executiu aprovarà la reforma laboral abans del 16 de juny hi hagi o no acord, es va felicitar perquè “Zapatero s’ha decidit a governar”, però li va recordar que no es pot repetir “el decretazo” d’Aznar.

El portaveu d’Esquerra al Congrés va indicar que la legislació laboral espanyola, que emana de l’Estatut dels Treballadors, “és en bona part una herència del franquisme, i això s’evidencia amb la seva excessiva rigidesa, que no ha estat solucionada a través de les successives reformes parcials introduïdes com a pegats”.

Segons Ridao, ERC defensa com a propostes per canviar aquesta situació incentivar la contractació indefinida per crear ocupació estable, donar “oxigen” a la negociació col·lectiva descentralitzant-la més, i flexibilitzar l’organització interna de les empreses en matèries com a categories laborals, jornada, i mobilitat geogràfica i funcional, a més de millorar la contractació juvenil.

NO ALS ACOMIADAMENTS MÉS BARATS

La formació republicana posa únicament “una línia vermella” en matèria de reforma laboral, emanada del seu rebuig a abaratir els acomiadaments, i en aquest sentit, va assegurar que “el problema no es troba en la sortida del mercat de treball, sinó en l’entrada”.

El Fòrum Empresarial va convidar al dirigent republicà a un esmorzar-col·loqui amb la junta rubinenca d’aquesta patronal i destacades empreses de la ciutat. Entre elles hi van ser presents Thyssen Krupp, BJC siemens i Top Cable. L’objectiu era analitzar la situació econòmica del país. En representació de la Cecot, hi va assistir el secretari general, David Garrofé.

Font: Diari de Terrassa