La patronal catalana Cecot ha rebut amb recel la proposta de tarifa plana de 100 euros per a la cotització a la Seguretat Social per contingències comunes per a les contractacions estables de nous treballadors durant els primers 24 mesos. En aquest sentit, Antoni Abat, president de l’organisme, recorda que la rebaixa en les cotitzacions a la seguretat social és una reclamació històrica del sector empresarial i afegeix que “des de la patronal Cecot sempre ens hem manifestat contraris a subvencionar la contractació i apostar per una rebaixa considerable en les cotitzacions a la seguretat social”. La patronal considera que subvencionar la contractació no és una eina de generació d’ocupació que esdevingui estructural.

Des de la patronal, a més critiquen que les anades i vingudes del govern en determinades matèries laborals i els canvis de decisió en períodes curts d’aplicació han provocat la pèrdua de credibilitat entre el sector empresarial i està generant situacions d’inseguretat jurídica a les empreses que “és el que menys necessiten en aquests moments. Aquesta mesura de la tarifa plana està bé, però donada la poca fiabilitat del govern i el fet que hagi abolit d’un dia per l’altre mesures d’incentivació a la contractació, quina garantia tenim que faran el mateix amb aquesta proposta?” es pregunta Abat, qui assenyala que “des de la Cecot voldríem una rebaixa menor, però generalitzada i progressiva”.

La Cecot lamenta un cop més “la manca de diàleg” entre polítics i el teixit empresarial i ho exemplifica amb l’aprovació del reial decret llei 16/2013 que estableix que determinats conceptes retributius formin part de la base de cotització a la Seguretat Social.

Font: Diari de Rubí