L’Associació d’Empresaris de Cerdanyola (AEC) i la patronal comarcal Cecot han demanat l’ampliació del traçat previst del Tramvallès als responsables del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

Representants de les dues entitats es van reunir amb el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, i el director general de Transport Terestre, Manuel Villalante, per plantejar les seves reivindicacions tot remarcant la necessitat d’allargar el traçat previst de tramvia al Vallès.

El Pla Director d’Infraestructures contempla el tram comprès entre Montcada i Cerdanyola –arriba fins a la UAB- i les entitats empresarials reclamen que s’allargui fins Sant Cugat i Rubí. El president de l’AEC, Jordi Sancho, considera que aquests municipis no es poden obviar del projecte del Tramvallès ja que, juntament amb Cerdanyola, són els motors de l’eix de la B-30 i del CIT. Els empresaris indiquen que aquesta absència provoca inquietud al sector.

En aquest sentit, el vicepresident de Cecot Rubí, Lluís Ridao, indica que la població és un dels principals focus industrials del Vallès, amb 21 polígons industrials, i té una mobilitat amb “un gran volum de trànsit difícilment assumible per les infraestructures existents”.

Els empresaris creuen que el tramvia funcionaria com interconnector entre municipis “on actualment només es pot accedir amb vehicle privat”.

Segons l’AEC i la Cecot, Manel Nadal es va mostrar obert a les demandes efectuades reconeixent la manca d’interconnexió entre aquestes tres poblacions i es va comprometre a incloure tant Rubí com Sant Cugat dins l’estudi de traçat i demanda que s’està fent pel tram licitat del tramvia.

La patronal Cecot, en l’estudi que va presentar al 2008 juntament amb el CIESC i les Cambres de Comerç de Terrassa i Sabadell sobre les prioritats de les infraestructures projectades al Vallès Occidental, ja va recollir la proposta d’un tramvia com a reforç a les infraestructures existents al territori.

Font: Cerdanyola.info