L’entitat Cecot Rubí i l’Associació d’Empresaris de Cerdanyola (AEC) han reclamat a la Generalitat de Catalunya l’ampliació del traçat del Tramvallès. Els empresaris de la demarcació han mostrat la seva inquietud pel fet que la línia ferroviària no s’hagi licitat fins a Rubí i Sant Cugat.

Tant Cecot Rubí com l’AEC han fet arribar aquesta demanda al secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal, i al director de Política Territorial, Manuel Villalante.

Actualment, el Pla Director d’Infraestructures del Govern català només contempla la licitació del Tramvallès entre Montcada i Reixac i la Universitat Autònoma. El vicepresident de Cecot Rubí, Lluís Ridao, ha lamentat que el projecte actual sigui el d’un “tramvia d’estudiants”. Pel rubinenc, aquest transport hauria de relligar les estacions ferroviàries i els polígons industrials, i donar servei a l’eix que conformen Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola.

Els empresaris diuen que la no inclusió dels municipis de Rubí i Sant Cugat està provocant inquietud entre les institucions polítiques i empresarials de l’eix de la B-30. Segons Ridao, la nostra ciutat és un dels principals focus industrials del Vallès i, per tant, genera un gran de volum de trànsit difícilment assumible per les vies ja existents. Els empresaris de la demarcació consideren que el Tramvallès podria interconnectar municipis on ara només es pot accedir amb vehicle privat.

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, s’ha mostrat obert a escoltar les demandes vallesanes i ha reconegut la manca d’enllaços entre els municipis de la comarca. En aquest sentit, s’ha compromès a incloure tant Rubí com Sant Cugat dins l’estudi de traçat del Tramvallès. Ridao ha valorat positivament la resposta de Nadal però ha destacat que això no implica que els dos municipis s’incorporin finalment a l’execució del projecte.

Cecot Rubí i l’AEC sostenen que l’ampliació del Tramvallès és necessària per crear connexions més ràpides i millorar la fluïdesa del trànsit a la demarcació.

Font: Radio Rubí