La Masia de Ca Serra, a Rubí, es convertirà en un centre d’empreses d’innovació i eficiència energètica. Segons va anunciar Maria Mas, regidora de Promoció Econòmica de l’ajuntament d’aquesta localitat, el projecte, que es troba en fase d’elaboració, es dirigirà a pimes i emprenedors que desitgin desenvolupar el seu projecte empresarial. Al nou centre s’oferiran serveis específics d’assessorament en noves tecnologies i eficiència energètica i de creació d’empreses (des de l’anàlisi de la idea a l’estudi de viabilitat, passant per la cerca de recursos i seguiment de tot el procés de constitució). Així mateix, s’oferiran serveis logístics i d’infraestructures tant per a les empreses que se situïn com altres companyies d’aquest municipi.

Amb aquesta aposta, l’Ajuntament de Rubí, segons Mas, vol donar un “nou impuls als assumptes dirigits a l’empresa”. Aquest equipament recollirà el testimoni de la tasca que realitza des de 2004 l’Oficina de Serveis a l’Empresa (GOSI), encara que “donant un salt qualitatiu gràcies a un projecte que serà un punt de referència d’àmbit supramunicipal i que permetrà millorar la competitivitat del teixit empresarial local”.

El nou centre d’empreses de la Masia de Ca Serra comptarà amb mòduls empresarials equipats, d’entre vint-i-cinc i quaranta metres quadrats, en els quals les pimes de nova creació podran instal·lar-se durant les seves tres primers anys de vida. A més, com a elements comuns, disposaran d’una sala de reunions polivalent, que estarà habilitada per realitzar presentacions, cursos de formació i sessions de treball, entre altres activitats. També acollirà aules polivalents que estaran dotades amb programes d’eficiència energètica.

COL·LABORACIÓ

Per engegar aquest projecte tan ambiciós, l’Ajuntament de Rubí està rebent la col·laboració del Fòrum Empresarial Cecot-Rubí i del Centri Tecnològic Leitat, de Terrassa, per definir de la forma més precisa els serveis amb què explicarà el nou equipament. El citat Fòrum aportarà la seva visió de tots aquells serveis empresarials d’àmbit més genèric que haurà d’albergar el centre. Per la seva banda, el Leitat concretarà les àrees d’activitat relatives a l’eficiència energètica i a les energies renovables. El centre encara no té una data per a la seva engegada, ja que la seva construcció depèn en part de l’obtenció de recursos dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder), que es podran sol·licitar a partir del proper mes. De moment, el projecte compta amb un 560 mil euros pressupostats per aquest any per l’Ajuntament de Rubí, que sumats als quals es puguin aconseguir “podrien fer que el projecte es convertís en una realitat en un parell d’anys”, va assegurar la regidora de Promoció Econòmica.

Font: Diari de Terrassa