Benvolgudes i benvolguts,

Abans de res vull desitjar-vos que tots vosaltres, així com els vostres fami liars, col·laboradors i amics estigueu en bon estat de salut.

Demà farà quinze dies des de l’entrada en vigor del decret d’Estat d’Alarma que està tenint un fort impacte en l’activitat de les nostres empreses i negocis, a més dels efectes devastadors que està tenint la propagació del COVID-19 a escala social i sanitària.

Han estat quinze dies de total incertesa a l’hora de prendre decisions i d’adaptar les gestions dels equips de treball a un context tan extraordinari com el que estem vivint. I en aquest sentit us volem dir que duri el que duri aquesta situació continuarem acompanyant-vos cada dia, informant-vos i assessorant-vos en tot el que necessiteu però, sobretot, continuarem reclamant a l’Administració les mesures escaients perquè el dia després les nostres empreses i els nostres negocis continuïn funcionant.

Estem decebuts amb la resposta del Govern estatal que no està, ni de bon tros, a l’altura de les circumstàncies per pal·liar els efectes del COVID-19 en les empreses i els autònoms. Per això ens plantegem donar suport a la proposta que Cecot està estudiant de proposar unilateralment una
aturada del pagament d’impostos mentre duri l’Estat d’Alarma,si el
Govern no ho decreta per llei.

A més d’aquesta proposta estem treballant i així ho hem reclamat a les administracions corresponents per:

La suspensió sense demora del pagament de tots els impostos, taxes i tributs de l’Administració estatal des de la data de la declaració de l’estat d’alarma i ajornament fins a la reactivació econòmica, fraccionant el pagament de les quantitats ajornades durant 24 mesos a comptar des del moment de l’aixecament de l’estat d’alarma.

La suspensió immediata de l’obligatorietat de pagar les quotes a la seguretat Social i de les quotes d’autònoms. Els imports corresponents al període en el qual l’activitat de les empreses i autònoms s’hagi hagut de suspendre o s’hagi realitzat amb les dificultats inherents a l’aplicació del Decret-Llei 8/2020 del COVID-19 i a partir de la data d’aplicació, han de quedar condonades.

Reclamem el pagament de totes les factures que les diferents administracions tenen pendents amb els seus proveïdors i que tinguin una data superior als 30 dies des de la seva emissió. El Govern ha d’exigir via decret llei que el pagament es faci immediat i per part de totes les administracions. Al mateix temps, el Govern ha d’establir els criteris per garantir el finançament de les diferents administracions i evitar els problemes de tresoreria derivats d’aquesta mesura.

Sabem que aquesta crisi acabarà i que col·lectivament ens en sortirem. No sabem quan finalitzarà però sí sabem que la durada que està prenent ens obligarà a canviar i a adaptar-nos a una nova manera de viure i a una nova manera de desenvolupar les nostres activitats professionals. No cal dir que l’esforç que haurem de fer serà important però estem convençuts que, junts i des de les associacions empresarials, serem capaços de gestionar la incertesa i d’assolir nous reptes.

Cuideu-vos molt i bon cap de setmana,