La patronal catalana Cecot critica la proposta del ministre Cristóbal Montoro de suprimir el sistema de balances fiscals per un nou model de “comptes públics regionalitzats”.

Cecot recorda que la publicació de les balances fiscals és una reivindicació històrica del sector empresarial, ja que mostren els criteris d’assignació de recursos a les persones i als territoris. La patronal considera que són un instrument important pel que fa a l’aplicació de recursos d’inversions en els territoris perquè comporta un impacte directe en la competitivitat dels territoris i de les seves empreses.

Antoni Abad, president de la patronal, ha fet la següent reflexió: “Les prestacions socials i econòmiques i les pensions per habitant són les mateixes a tot el país, el debat està a les grans partides d’inversió pública, on s’estan produint? Des del punt de vista empresarial és crític conèixer el desenvolupament d’aquestes inversions i reclamem que es continuïn publicant cada any per tal que sigui un element d’anàlisi”.

Cecot també ha criticat que la no publicació d’aquesta informació “és una passa enrere en l’exercici de transparència que el propi govern recorda a cada compareixença pública”.

Font: Diari de Rubí