L’espai programa una xerrada sobre la fibriomiàlgia i una taula rodona sobre la reforma laboral.

La Sala Neus Català, ubicada al local d’ICV, dedicarà el mes de maig a les lluites laborals. Sota el lema Maig, mes del treball, les diverses activitats relacionen el món laboral amb el gènere, la fibromiàlgia i la situació legal vigent.

Les activitats arrenquen amb la inauguració, dimarts 13 a les 19h, de l’exposició Dones Sindicalistes, cedida per l’Institut Català de la Dona. La presentació serà a càrrec de la presidenta local de CCOO Montse Malé i està dedicada a les dones que han tingut un protagonisme destacat dins de les mateixes organitzacions sindicals. L’exposició es pot visitar totes les tardes de dilluns a dijous de 16.30h a 20h fins al dia 6 de juny.

Amb motiu del dia mundial de la fibromiàlgia i fatiga crònica que se celebra dilluns, 12 de maig, està programada la xerrada Fibromiàlgia i Món laboral, a càrrec de la doctora García Quintana i l’advocat Enrique Molina. La presentació serà a càrrec d’una persona que pateix aquesta malaltia. La xerrada tindrà lloc dilluns 19 a les 19h.

Amb el títol Dos anys de reforma laboral: i ara què? s’ha programat una taula rodona a càrrec d’Enrique Rodríguez, secretari general de CCOO Vallès Occidental; Albert Recio, doctor en economia; i Josep Ma. Bosch, assessor laboral de CECOT. En aquesta tertúlia es pretén analitzar les conseqüències de la reforma des de diferents àmbits i se celebrarà divendres 30 a les 18.30 h.

Per últim i com una de les activitats permanents, es projectarà en dues sessions la pel·lícula Novecento el proper dijous 15 (part 1, 18.30h) i dijous 22 (part 2, 18.30h). La història tracta de l’amistat de dos homes que pertanyen a classes socials diferents i que creixen Itàlia amb el comunisme, el socialisme i el feixisme.

Font: Rubí TV