La taula rodona “FP Dual. Novetats i experiències” que s’ha fet en el marc de la Fira de la Formació i l’orientació de Rubí ha posat sobre la taula de nou la necessitat d’incrementar els cicles d’FP que hi ha als centres de la ciutat del sector industrial i químic. 

Agrupacions empresarials com la Cecot o la Cambra de Comerç de Terrassa han reclamat que s’imparteixin a la ciutat cicles formatius industrials. A més, asseguren que els empresaris tenen dificultats per trobar mà d’obra qualificada.

Durant la taula rodona, els empresaris també han fet peticions en aquesta línia. És el cas de l’Anna Torredeflot, CEO de Vak Kimsa i membre de la Junta Directiva de Cecot Rubí.

L’Anna Torredeflot ha explicat que la seva empresa té un pla de formació per a alumnes en pràctiques i actualment tenen joves que cursen l’FP Dual a gairebé totes les àrees (mecanització, soldadura, polit, administració, etc) Per a Torredeflot, tenir alumnes d’FP Dual ajuda a captar i retenir el talent.

Malgrat això, assegura que tenen problemes per trobar algunes especialitats com ara disseny de fabricació mecànica que abans existia a la ciutat i ara només s’imparteix en un centre a tota la comarca. Per això, l’empresària reclama que s’analitzi el teixit industrial rubinenc i augmenti el nombre de cicles formatius que necessita la indústria rubinenca.

Teniu més informació aquí.